Radman

Radman 

Een origineel avontuur voor de hele familie in een 18 meter hoog reuzenrad. Stap in, draai mee met Radman en kijk om je heen alsof je de wereld voor het eerst ziet.

Sssst! Stil nu. Luister eens. Hoor je de stad zuchten?  

In een 18 meter hoog reuzenrad luister je met een koptelefoon op je hoofd naar het verhaal van Radman. Hij torent door zijn lengte boven alles en iedereen uit, waardoor hij een geweldig overzicht heeft. Radman hoort en ziet alles, ook de dingen en mensen die voor ons vaak onopgemerkt blijven.

Hij fluistert je tijdens het ritje de geheimen van boven en beneden in het oor. Want wat doet die mevrouw van nummer 60 in de straat met die gekke naam elke ochtend? Wat is er aan de hand met de bomen in het parkje om de hoek? En hoe smaken wolken eigenlijk? 

Met de klanken van The Colorist Orchestra en de warme stem van de Belgische acteur Jan Bijvoet die het verhaal, geschreven door Gerda Dendooven, vertelt, is een ritje in een reuzenrad nog nooit zo bijzonder geweest. Samen met een draaimolen en andere theatrale activiteiten vormen ze een bijzondere opening van het theaterseizoen. De ronddraaiende belevenis staat in september en oktober op de stoep van een aantal schouwburgen. 

Per gondeltje
Je bestelt een ticket per persoon voor een bepaald tijdslot (per half uur). Een gondel is geschikt voor maximaal 3 volwassenen een gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen (tot 12 jaar).  Wees er snel bij want er is beperkte beschikbaarheid.

Op vrijdag draait het rad op de volgende tijden:

 • 10:00 – 10:30
 • 10:30 – 11:00
 • 11:00 – 11:30
 • 11:30 – 12:00
 • 12.00 – 12.30
 • 13.30 – 14.00
 • 14:00 – 14:30
 • 14:30 – 15:00
 • 15:30 – 16:00
 • 16:00 – 16:30
 • 16:30 – 17:00

Iedereen is welkom
Een ritje in een reuzenrad is op zichzelf al een leuke beleving voor iedereen, daarom is Radman toegankelijk voor alle leeftijden. Van de theatrale beleving krijgen kinderen vanaf 4 jaar al iets mee. Het verhaal is voor kinderen vanaf 7 jaar echt goed te volgen. Voor de kleintjes onder de 4 jaar is het ‘gewoon’ een spannend ritje in een reuzenrad, maar ook dat is hartstikke leuk! Kinderen onder de 1.20 meter mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het reuzenrad in.    

Bestel hier je tickets: Radman

Co-productie
Het Zuidelijk Toneel kwam met het idee van een veilige theaterbeleving in een reuzenrad. Zij vroegen Schippers&VanGucht – vanwege hun vindingrijke theatrale installaties en ongewone publieksopstellingen – om het voorstellingsconcept uit te denken. Het resultaat: Radman.

Schippers&VanGucht en HZT werkten al eerder samen. In 2018 ging de bijzondere coproductie Warnet in première op Theaterfestival Boulevard.

Concept & productie ‘Radman’ : Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel
Tekst: Gerda Dendooven
Compositie: The Colourist Orchestra
Stem: Jan Bijvoet

© Dordrecht Marketing 2024