Uitnodiging: ‘Waar vecht je nog voor’

‘Waar vecht je nog voor’ is de leidende titel van het verhaal, dat Historisch Informatiepunt Augustijnenhof ter gelegenheid van de herdenking van de Statenvergadering op 8 juli aanstaande gaat brengen in de Augustijnenkerk.

Het Augustijnenhof heeft drie historici uitgenodigd om terug, om zich heen en vooruit te kijken. Dr. Arjan Nobel, Drs. Leo Fijen en Drs. Jos Wienen beschouwen de gebeurtenissen van 1572 vanuit het perspectief van strijders en burgers, priesters en protestanten, bezetters en onderdrukten, die hun wereld onherkenbaar hebben zien veranderen.

Vrijheid, verdraagzaamheid en verbondenheid in een wereld van verscheidenheid. Toen, maar ook nu. Wat heeft het ons gebracht? Wat 450 jaar geleden actueel was, zien we vandaag opnieuw gebeuren. In Oekraïne bijvoorbeeld. Wat zijn de overeenkomsten, wat de verschillen? In de bijlage leest u meer.

Safe the date!
Vrijdag 8 juli 2022, 19.00 uur
De toegang is gratis. U mag dus gevraagd en ongevraagd binnenlopen en hoeft zich niet persé aan te melden. Aanmelden wordt wel op prijs gesteld om onze voorbereidingen zo goed mogelijk op orde te brengen. U kunt daarvoor een mail sturen naar: jadegeus@augustijnenhof.nl.
Locatie
Augustijnenkerk
Voorstraat 216
3311 ET Dordrecht